TARİHÇEMİZ

ÇUKUROVA ŞEHİT AYTEKİN KURU HALK EĞİTİMİ MERKEZİ

10.08.2022 156

Çukurova Şehit Aytekin Kuru Halk Eğitim Merkezi 2020 yılında hizmete girmiştir. Kurumumuzda bir  Müdür ve  dört  Müdür Yardımcısı görev yapmaktadır.

Eğitimin her yaşta ihtiyaç duyulduğu, değişimlerin çok hızlı olduğu günümüz bilgi toplumunda Çukurova Şehit Aytekin Kuru Halk Eğitimi Merkezi merkez binasının  yanında,  okullar, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ve  ilçedeki tüm mahallelerde hizmet vermekte; her geçen gün hizmet yerlerine yeni yerler katmaya devam etmektedir.  

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü açıldığı günden bu güne; Giyim, , El Sanatları, Makine Nakışı, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Arıcılık, Bilgisayar İşletmenliği, Yabancı Dil, I. Kademe Okuma-Yazma Kursları, Türk Halk Oyunları, Sağlık, Satranç,   vb. kurslar açılmış ve talep olduğu sürece de değişik türde kurslar açılmaya devam edecektir.

Kurumumuzda tam gün tam yıl öğretim uygulamasının devam etmesi sebebiyle okullarımızdan ve kurumlarımızdan eğitim öğretim saatleri dışında faydalanılabilmektedir. Özellikle okullarımız hafta sonları ve akşam saatlerinde yapılan kurslar ve faaliyetlerle daha aktif olarak kullanılmaktadır. 

İlçe genelinde alan tarama çalışmalarına devam edilerek, ihtiyaç duyulan alanlarda kurslar planlanmaktadır. Kurslarımıza en üst seviyede katılımın sağlanması için kamu kurum ve kuruluşlarıyla işbirliği yapılmaktadır.